Wallix Bastion

Upravljanje privilegiranih uporabnikov

Privileged Access Manager (oz. PAM) naslavlja izziv upravljanja in nadzora privilegiranih uporabniških računov. To so predvsem uporabniški računi raznih skrbnikov, lahko pa so to tudi razni pomembni sistemski računi.

Pravice uporabniških računov so namreč zelo povezane z varnostjo posameznih informacijskih sistemov. Posebej to velja v primerih, ko so pravice uporabnikov visoke. Za varnost sistema niso na primer pomembne zgolj nastavitve sistema. Pomembno je tudi kako varni so skrbniški in sistemski računi, ki ta sistem upravljajo.

Katere izzive naslavlja Privileged Access Manager?

Vsaka postavitev je unikatna in ima svoje posebnosti.

Zato za vsako stranko posebej prilagodimo tudi našo ponudbo!
Pokličite 040 440 373 ali oddajte povpraševanje.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Kaj je PAM?

Privileged Access Manager je sistem, ki združuje različne privilegirane dostope. Deluje po principu Proxy dostopa, kar pomeni, da uporabniki ne dostopajo več neposredno do svojih sistemov, ampak to izvajajo preko PAM sistema. S tem lahko PAM postane središčna točka dostopov, kjer lahko:

Dodatno lahko z varno hrambo gesel zagotovimo tudi učinkovito varovanje sistemskih gesel in dostopov.

Wallix rešitve

Osnovna rešitev proizvajalca Wallix je Bastion PAM. Bastion PAM je Privileged Access Manager, ki vsebuje vse potrebne in pomembne funkcionalnosti. Na voljo je več modelov Bastion rešitve, ki se razlikujejo po velikosti (število hkratnih sej, ipd.). Možna je izvedba v obliki programske opreme, ki se postavi v virtualno okolje naročnika (VMWare, HyperV) ali pa v obliki namenske naprave.

Moduli:
Pomakni se na vrh