Censornet Web security

Web Security zaščita

Web Security zaščita je sistem za zaščito uporabnikov pri dostopu v Internet omrežje. Pri obiskovanju različnih spletnih strani in pri “klikanju” URL povezav v elektronskih sporočilih namreč na uporabnike preži veliko zlonamernih zadev. Od različnih zlonamernih datotek, pa do različnih poizkusov prevar. Dodatno je Internet okolje zelo nevarno tudi glede odtekanja podatkov iz podjetja. Pri uporabi različnih aplikacij lahko uporabniki namerno ali nenamerno povzročijo, da se pomembni poslovni podatki prenesejo v manj varna in javna omrežja. Zaščita uporabnikov pri dostopu v Internet omrežje je torej zelo pomembna.

Katere izzive naslavlja Censornet Web Security 

Censornet Web Security naslavlja dvoje pomembnih izzivov:

Vsaka postavitev je unikatna in ima svoje posebnosti.

Zato za vsako stranko posebej prilagodimo tudi našo ponudbo!
Pokličite 040 440 373 ali oddajte povpraševanje.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Zakaj je Censornet Web Security drugačen od klasičnega URL filtriranja?

Kaj je Cloud Access Security Broker (CASB) dodatek in zakaj je pomemben?

Dropbox, Socialna omrežja, Google, GMAIL, Office-365,… so v zadnjem času zelo popularni sistemi. Ti sistemi nudijo uporabnikom zelo učinkovite in koristne načine izmenjave informacij, podatkov, sporočil, ipd. Lahko pa ti sistemi, ob napačni uporabi hitro postanejo nevarni. Nevarni za odtekanje pomembnih podatkov iz podjetja. 

Censornet zato svojim uporabnikom ponuja tudi uporabo posebnega dodatka – CASB (Cloud Access Security Broker). CASB zna prepoznati tovrstne storitve in lahko uporabnika omeji pri uporabi teh storitev. Ta omejitev pa nujno ne pomeni zgolj preprečiti dostop in uporabo. Uporabniki lahko še vedno uporabljajo te storitve, a bo Censornet uporabnikom recimo preprečil prenos podatkov na te portale ali kaj podobnega, kar lahko ogrozi varnost podatkov. 

Kako Censornet Web Security sistem deluje?

Censornet Web Security deluje bodisi s pomočjo agenta na delovni postaji, bodisi s pomočjo prehoda na lokaciji podjetja. V obeh primerih pa ne gre za klasičen PROXY pristop. Censornet tehnologija deluje tako, da sistem prestreze zahtevek uporabnika, še preden je ta poslan v Internet omrežje. Metapodatki tega zahtevka se pošljejo v pregled na Web Security platformo, kjer platforma na osnovi definirane varnostne politike tak dostop omogoči ali pa ne. 

Na ta način recimo Censornet niti ne potrebuje izvajati dekripcijo HTTPS prometa, da bi ga ustrezno nadzoroval. Nadzor se namreč izvede še preden do HTTPS šifriranja sploh pride.

Pomakni se na vrh