Ruckus

Premium brezžične dostopne točke

Napredek mobilnih naprav, pojav IoT naprav, ter vsesplošna povezanost zahteva na drugi strani infrastrukturo, ki nam povezavo omogoča.

Brezžične dostopne točke nam omogočajo dostop do lokalnega omrežja v poslovnih okoljih ter dostop do spleta.

Kdo je Ruckus?

Podjetje Ruckus je bilo ustanovljeno leta 2004. Že od vsega začetka se podjetje ukvarja z inovativnimi rešitvami na področju Wifi tehnologij.  Tekom svoje zgodovine je bilo kar nekaj patentov in tehnologij, ki jih je prvi na trg pripeljal ravno Ruckus. Tako je na primer v letu 2015 prav Ruckus prvi na trgu predstavil standard 802.11ac.

Podjetje je danes del širši skupine Arris, ki trži širši protfolio Network stikalne in podobne opreme.

Kakšne rešitve ponuja Ruckus?

Notranje dostopne točke

Pametne WiFi dostopne točke Ruckus Wireless ZoneFlex uporabljamo za vzpostavitev visoko zmogljivih in zanesljivih brezžičnih WLAN omrežij v objektih z veliko gostoto uporabnikov. Vsaka posamezna enota preverjeno omogoča zanesljivo povezovanje do 500 WiFi klientov. Srce ZoneFlex dostopnih točk predstavlja vgrajena najzmogljivejša WiFi antena na tržišču BeamFlex+. Ta podvoji kapaciteto in domet brezžičnega WiFi signala. Posledično za pokritje željene površine potrebujemo vsaj 50% manjše število enot DT v primerjavi s konkurenčnimi rešitvami. 

Vgrajena podpora za prilagodljivo dvojno polarizacija (polarization diversity – PD-MRC) poskrbi za optimalno povezovanje mobilnih klientov, ki neprestano spreminjajo orientacijo (pametni telefoni in tablice). Velika prednost je tudi možnost napajanja prek standardnega 802.11at PoE vhoda, podpora za segmentacijo WLAN omrežja, diskretna oblika, odlično razmerje med ceno in kvaliteto ter doživljenjska garancija.

Zunanje dostopne točke

Pametne zunanje (outdoor) brezžične WiFi dostopne točke Ruckus Wireless ZoneFlex uporabljamo za vzpostavitev visoko zmogljivih brezžičnih WiFi omrežij (WLAN) na zunanjih površinah. Predstavljajo idealno izbiro za razširitev WiFi omrežja izven objektov, na javne parke, ulice in trge (Metro WiFi), na terase hotelov, zunanje skladiščne površine. Obenem so idealna izbira za postavitev omrežja v težkih industrijskih okoljih. Vgrajene patentirane WiFi tehnologije, omogočajo izbiro optimalne poti signala, izogibanje motnjam in samodejno optimizacijo RF spektra, s čimer zagotavljajo dva do štiri kratno povečanje dometa in zmogljivosti v primerjavi s konkurenčnimi produkti. Vsaka posamezna DT omogoča povezovanje do 512 WiFi klientov. 

Vgrajena tehnologija SmartMesh izredno olajša postavitev zunanjega WiFi omrežja, saj omogoča posredovanje brezžičnega signala med dostopnimi točkami, kar pomeni da na mestu postavitve ni potrebe po prisotnosti Ethernet ožičenja. Zato je idealna rešitev za postavitev visoko zmogljivih zunanjih Mesh in hibridnih Mesh WiFi omrežij. Zunanje dostopne točke se nahajajo v izredno trpežnem ohišju, narejenem iz visoko kvalitetne plastike, ki nudi podporo standardu IP-67, ter tako omogoča delovanje v najzahtevnejših okoljskih pogojih (temperaturni razpon -40°C do 65°C). Velika odlika zunanjih dostopnih točk ZoneFlex je tudi majhna velikost in teža, nizka poraba elektrike in izjemno diskretna oblika brez motečih zunanjih anten.
ZoneFlex WiFi dostopne točke lahko delujejo kot samostojne enote ali kot del enovitega profesionalnega WLAN omrežja. Tega upravlja kontroler – strojni ZoneDirector ali virtualni vSCG, oz. delujejo v omrežju Ruckus Unleashed, v katerem DT prevzamejo vlogo kontrolerja.

Zone Director Wifi kontroler

Ruckus Wireless ZoneDirector in SmartZone so visoko zmogljivi strojni in virtualni WLAN kontrolerji, prek katehih upravljamo profesionalna brezžična WiFi omrežja v okoljih z veliko gostoto brezžičnih klientov (telefoni, tablice, notesniki…). Glede na modelsko izvedbo, omogočajo centralni nadzor in upravljanje do 50, 75, 500, 1000 ali 1024 brezžičnih WiFi dostopnih točk ZoneFlex oz. nadzor nad do 20.000 klienti in 2048 WLAN podomrežji. Namestitev brezžičnega WiFi omrežja ZoneFlex je s pomočjo kontrolerja ZoneDirector neverjetno preprosto, njegovo upravljanje pa pravi užitek. Vsi potrebni brezžični in varnostni parametri, se samodejno prenesejo v vse ZoneFlex dostopne točke vključene v sistem. Omogočen je popoln nadzor nad brezžičnim spektrom v sistemu, pregled nad delovanjem vseh dostopnih točk in nadzor vseh v omrežje povezanih klientov. 

A ne le to, kontroler v realnem času samodejno skrbi za optimizacijo celotnega WiFi omrežja. Z vpeljavo antenske tehnologije BeamFlex na nivo celotnega omrežja, se možnost usmerjanja visoko zmogljivega WiFi signala in izogibanja motnjam iz okolja, od posameznih DT razširi na celotno področje pokritosti. Za varno in zanesljivo povezovanje klientov poskrbi skupek tehnologij ZoneConnect. Uporabnikom med drugim prinaša integriran avtentifikacijski portal DynamicPSK. Preko njega se vrši upravljanje s pravicami do dostopa, uporabimo pa ga lahko kot sistem za monetizacijo WiFi omrežja. Velika prednost Ruckusovih kontrolerjev je tudi da ves podatkovni promet, ki ga ti prejemajo iz mrežne povezave teče mimo kontrolerja neposredno do dostopnih točk in povezanih klientov. Potrditev vrhunske kakovosti je tudi doživljenjska garancija.

Vsaka postavitev je unikatna in ima svoje posebnosti.

Zato za vsako stranko posebej prilagodimo tudi našo ponudbo!
Pokličite 040 440 373 ali oddajte povpraševanje.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Glavne značilosti rešitve

Pomakni se na vrh