Wallix BestSafe

Endpoint Privilege Managment

Endpoint Privilege Managment je namenjen bolj natančni in bolj pregledni kontroli pravic uporabniških računov, kot jih to omogočajo klasična Windows (ali Linux) okolja.

Pravice uporabniških računov so namreč zelo pomembne pri omjenevanju sodobnih varnostnih groženj. Ne glede na to, da se delovne postaje nahajajo v “varnem” okolju notranji omrežij, pa danes vseeno velja, da so v resnici delovne postaje neposredno ogrožene s strani napadalcev iz Internet omrežja.

Danes so namreč zelo pogosti napadi z zlonamerno kodo in zelo dobro se zavedamo, da je lahko zlonamerno kodo dokaj enostavno pretihotapiti na delovno postajo. Tu pa je potem odvisno (predvsem) od nastavitev pravic uporabniških računov, ali bo ta zlonamerna koda delovala in kakšno škodo bo lahko povzročila. 

Windows (ali Linux) okolja sicer že v svoji osnovi ponujajo določene nastavitve in funkcije, tako da na prvi pogled izgleda, kot da dodatnih varnostnih sistemov tu ne potrebujemo. A v praksi se pokaže, da tovstne nastavitve in funkcije na eni strani niso dovolj podrobne za fine nastavitve, ki jih uporabnik potrebuje, hkrati pa so dostikrat te nastavitve v večjih okoljih nepregledne in zato pomanljkljive.

Katere izzive naslavlja BestSafe?

Vsaka postavitev je unikatna in ima svoje posebnosti.

Zato za vsako stranko posebej prilagodimo tudi našo ponudbo!
Pokličite 040 440 373 ali oddajte povpraševanje.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Kaj je BestSafe?

EndPoint Privilege Manager je sistem, ki nadzoruje in upravlja procese, ki se izvajajo na delovnih postajah. 

Deluje s pomočjo programske opreme oz. klienta, ki je naložen na vsako delovno postajo. Ta klient nadzoruje izvajanje vseh procesov. Klient je enostavna in robustna, kar pomeni da na eni strani ne vpliva na delovanje delovne postaje, na drugi strani pa ga napadalci praktično ne morejo odstraniti.

Vsi programski klienti so centralno vodeni in nadzorljivi. Na centralnem mestu za posamezne kliente ali skupine klinetov nastavljamo različne politike, ki zelo natančno in učinkovito kontrolirajo kateri procesi se na delovnih postajah lahko zaganjanjo in pod kakšnimi pogoji.

Dodatne funkcije BestSafe programske opreme

Osnovni princip delovanja je nadzor nad tem, kateri procesi se na delovnih postajah pri posameznih uporabniških računih lahko izvajajo in pod kakšnimi pogoji. Dodatno pa nam BestSafe programska oprema nudi tudi naslednje funkcije:

Pomakni se na vrh