WithSecure Elements EDR

End-point detection and response

End-point detection and response (EDR) je programska oprema, ki deluje kot programski klient na delovnih postajah in strežnikih.

Namen programske opreme je podrobno spremljanje vseh aktivnosti na delovnih postaji, ki se nato (praviloma z uporabo algoritmov naprednega strojnega učenja) podrobno analizirajo s ciljem zaznati morebitne napadalce oz. vsiljivce. 

Primarma vloga EDR sistemov je v zaznavi zlorab.

Katere izzive naslavlja WithSecure Elements Endpoint Detection and Response? 

Vsaka postavitev je unikatna in ima svoje posebnosti.

Zato za vsako stranko posebej prilagodimo tudi našo ponudbo!
Pokličite 040 440 373 ali oddajte povpraševanje.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Zakaj je Elements Endpoint Detection and Response potreben dodatek protivirusni zaščiti?

Protivirusna zaščita bazira na principu pregledovanja zlonamernosti datotek. V tem smislu je protivirusna zaščita vsekakor nujno potreben del vseh informacijskih okolij, vendar ta zaščita ni zadostna. Že na nivoju datotek se izkaže, da lahko napadalec pripravi datoteko, ki jo protivirusna zaščita še ne pozna. Hkrati pa problem nastane pri napadih, ki za izvajanje sploh ne potrebujejo datoteke kot takšne (recimo napadalec nepooblaščeno dostopa do delovne postaje preko RDP protokola in nato na njej ročno vpisuje ukaze v CMD/Powershell konzolo)

EDR programska oprema bazira na drugačnem princpiu zaznavanja zlonamernih aktivnosti. EDR programska oprema spremlja procese, programe, zapise in vse ostale aktivnosti na delovni postaji. Torej ne išče potencialno zlonamernost v “inputu”, ampak išče potencialno zlonamernost v “outputu” oz. v posledici vseh aktivnosti. Izkaže se, da je ta princpi bistveno bolj učinkovit. Če namreč pregledujemo “input”, velja princip “dovolj je ena napaka v varnostnem sistemu in napadalec bo prišel skozi filter”. Če pa pregledujemo “output”, pa velja princip “dovolj je ena napaka napadalca in v analizi outputa ga bomo zaznali”.

Hkrati pa EDR pri svoji analizi uporablja napredne mehanizme Strojnega učenja in Umatne inteligence zaradi česar je analiza še toliko bolj učinkovita in natančna.

V čem se EDR programska oprema razlikuje med sabo?

Pomakni se na vrh