Censornet Multi Factor Authentication

Multi Factor Avtentication

Multi Factor Avtentikacije je sistem, ki omogoča vpeljavo dodatnih mehanizmov avtentikacije za različne sisteme in aplikacije. Ob klasični avtentikaciji, kjer se najprej uporabnik identificira, nato sledi še dodatna avtentikacija, ki zahteva posebno avtentikacijo z namenom onemogočanja kraje gesel s Phishing ali podobnimi napadi. Ta dodatna avtentikacije je lahko dodatno enkratno geslo, potrditev dostopa preko SMS, potrditev dostopa preko aplikacije na mobilnem telefonu, ipd..

Katere izzive naslavlja Censornet MFA?

Podjetja vedno več in več “internih” servisov in aplikacij odpirajo v svet. Niti ne z namenom, da bi do njih dostopali neki zunanji uporabniki. Temveč z namenom, da bi do njih na enostaven in učinkovit način “od daleč” dostopali notranji uporabniki. Včasih so bili takšni dostopi zelo pomembni za razne potnike in podobne osebe, ki so dostikrat izven pisarne. Danes pa je, ob bistveno povečanem obsegu dela od doma, tak dostop praktično potreben in zahtevan za vsakega uporabnika.

Seveda je želja skrbnikov in uporabnikov, da so ti dostopi čim bolj dostopni in da je avtentikacija čim bolj preprosta. A s tem, ko smo te servise naredili dostopne za pooblaščene uporabnike, smo te servise naredili bistveno bolj občutljive tudi za nepooblaščene dostope.

Z osnovnimi tehničnimi mehanizmi zelo težko preprečimo, da bi nepooblaščena oseba sploh imela dostop do takšnih prijavnih oken. Zato so ta prijavna okna postala velik “magnet” za zunanje napadalce. Z email Phishing in podobnimi napadi napadalci praktično dnevno napadajo naše uporabnike in praksa jasno pokaže, da je kraja gesla na takšnih javno dostopnih prijavnih oknih enostavna, realna in zelo nevarna.

Potrebno je poskrbeti za bolj učinkovito avtentikacijo, kjer napadalec gesla ne bo mogel kar tako ukrasti. Ta izziv naslavljajo sistemi za Multi Faktor Avtentikacijo, ki ponujajo uporabo dodatnih mehanizmov avtentikacije, ki na eni strani preprečujejo napadalcem vdor v prijavna okna, na drugi strani pa še vedno omogočajo pooblaščenim uporabnikom enostaven in učinkovit dostop.

Vsaka postavitev je unikatna in ima svoje posebnosti.

Zato za vsako stranko posebej prilagodimo tudi našo ponudbo!
Pokličite 040 440 373 ali oddajte povpraševanje.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Kaj je pomembno pri izbiri Multi Faktor Avtentikacije?

Censornet Multi Faktor Avtentikacija

Sistem Censornet MFA ponuja celovito okolje za Multi faktorsko avtentikacijo. Sistem se nahaja v oblaku in je integriran s sistemi do katerih želimo, da uporabniki dostopajo preko Microsoft Active-direktorij imenika.

Ko uporabnik dostopa do aplikacije/sistema, ta preko Censornet MFA okolja preveri kakšen tip avtentikacije je za uporabnika zahtevan in nato proces avtentikacije (pošlje SMS, pošlje signal aplikaciji na telefon, pošlje email, ipd.) tudi izpelje. Hkrati sistem centralno nadzoruje nastavitve in dogodke.

Sistem Censornet MFA je enostaven za uporabo, enostaven za implementacijo, hkrati pa ponuja širok nabor zmožnosti s katerimi lahko naslovimo kakršen koli izziv povezan z več nivojsko avtentikacijo.

Pomakni se na vrh